Blog » O potravinách

O potravinách

Výhody domácího masa a vajec

09.03.2017

V dnešní době jsou domácí potraviny obrovským trendem. Nejen, že pěstovat si sami něco doma je zajímavým...

Sladidlo aspartam může za mnohé zdravotní trable

08.03.2017

  O škodlivosti "éček", neboli umělých látek používaných v potravinářském průmyslu jako náhrada za přírodní...

Jablka nezasytí, ale zahrnou vitamíny

08.03.2017

Jablka patří k jednomu z nejrozšířenějších druhů ovoce u nás. A také se řadí mezi ty vůbec nejoblíbenější....

Dýně a dýňová semínka pomohou při všech nemocech

08.03.2017

Mnozí z nás znají dýni hlavně z amerických filmů, kde se tato zelenina objevuje vyřezaná při slavení...

Kuskus se v našem jídelníčku objevuje často

07.03.2017

    Ještě před pár desítkami let patřil kuskus mezi exotické druhy potravin, které se na českých...

Bílý cukr to je 100 % chemie, 0 % živin

07.03.2017

Chuť na sladké je snad u všech lidí stejná. Málokdo si dokáže sem tam nějakou tu sladkost odpustit....

Pomeranč není jen o vitaminu C

07.03.2017

Pomeranče jsou opravdu zdravé. Tento fakt nemůže nikdo a nikdy zpochybnit. Všichni o tom víme, ale...

Kapusta, klasika české kuchyně

07.03.2017

Nechutná vám kapusta? V tom případě pro vás máme dvě zásadní informace. Nejste ničím výjimeční, protože...

Lněné semínko je skvělá superpotravina

07.03.2017

Současné trendy hovoří jasně: zdravá výživa je klíčová pro kvalitní životní styl. V regálech supermarketů...

Lilek, odstrkovaná potravina plná zdraví

07.03.2017

Lilek je potravinou, která se už v minulosti hodně přehlížela. Teprve staří Řekové přišli na to, že...

Zázračnou sílu nečekejte, špenát ale nepřehlížejte

07.03.2017

Pověsti o tom, že špenát je přírodní zásobárnou síly, jsou dnes už pomalu legendou. A také už dávno...

Proč nepít kolu a slazené nápoje

07.03.2017

Byly časy, kdy se lahev nebo dokonce plechovka Coca Coly v našich končinách vyvažovala zlatem, a její...

Banán skvěle pročistí tělo

07.03.2017

Banány jsou k sehnání na každém rohu a patří mezi velmi oblíbené ovoce. Může za to nejenom jejich nasládlá...

Bílé víno je velmi zdravá záležitost

07.03.2017

Ten spor dělí milovníky hroznového moku již odnepaměti. Je zdravější bílé, nebo červené víno? Zastánci...

Je smažení škodlivé?

06.03.2017

V našem prostředí patří smažení k těm vůbec nejoblíbenějším způsobům úpravy jídla. A to nejenom při...

Proč nejíst vepřové a hovězí maso

06.03.2017

Vepřové a hovězí maso tvoří podstatnou část jídelníčku většiny Čechů. Oba druhy masa, které souhrnně...

Zdravé hubnutí a další účinky řeckého jogurtu

06.03.2017

  Věděli jste, jaký je rozdíl mezi běžným a takzvaným řeckým jogurtem? Tedy samozřejmě kromě ceny, která...

Datlový sirup nahradí nezdravý cukr

06.03.2017

Že používání běžného rafinovaného cukru není zrovna nejzdravější metodou slazení, není nic, co bychom...

Červená řepa, léčivá potravina číslo jedna

06.03.2017

Někomu možná příliš nechutná, mnohým zase přijde moc fádní. Přesto – dát si ji na talíř jako oblohu...

Čekanka je skutečným elixírem zdraví

02.03.2017

Instantní zdraví, které znali důvěrně již naši předkové. Bleděmodrá rostlinka, díky níž si můžete pročistit...


ODkxMTk