Blog

Léčivé vlastnosti pampelišky

15.06.2017

Pampeliška je plevel, který zamořuje trávníky a zahrádky. To je v důsledku skutečnosti, že se jedná o...

Nebezpečný muškátový oříšek

24.05.2017

    Koření může být nebezpečné   Koření je běžnou součástí pokrmů, které každý den konzumujeme....

Vitamíny jsou nezbytné

23.05.2017

  Vitamíny jsou pro naše tělo nezbytné   Vitamíny jsou látky nezbytné pro zachování našeho zdraví...

Vlastnosti olivového oleje

22.05.2017

  Olivový olej je přírodní látka, kterou lze použít pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zejména...

Zázvor a jeho využití

15.05.2017

  Oddenek asijského keře se širokými možnostmi využití   Koření zázvor je oddenek keře pocházejícího...

Hruška

10.05.2017

Hruška

    Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...

Med je nenahraditelný přírodní produkt

27.04.2017

Med je produkt, který vylučují včely. Včely sbírají z květů zcukernatělou šťávu, která se nazývá...

Co je vlastně koření

27.04.2017

    Koření je spojení směsí více komponentů z určitých částí aromatických rostlin. Bývá používáno v malém...

Působení bylinek na duši

19.04.2017

    Působení na tělesnou oblast člověka nepřekvapí   Většinu lidí neudiví, že koření působí na...

Arnika horská

19.04.2017

  Vzácná, ba dokonce ze zákona chráněná rostlina, které se říká také zastarale prha arnika. Moderní...

Libeček lékařský

19.04.2017

  Nejen pro některé pokrmy, ale i na různé zdravotní neduhy – je nezbytný právě libeček lékařský....

Hlávkové zelí

18.04.2017

  Často opomíjená součást tradiční české kuchyně, která s sebou nese minimum kalorií a maximum zdraví....

Aztécký cukr

10.04.2017

  Drobná bylinka, která je ideální pro redukční diety, neobsahuje prakticky žádnou využitelnou energii...

Líska obecná

05.04.2017

  Keř, který možná také roste u vaší lesní cesty. Kromě toho, že nám každoročně zprostředkovává menší...

Celer

05.04.2017

Na první pohled naprosto fádní zelenina, o které ale můžeme jinak říci mnoho dobrého. Pro naše zdraví...

Kopr podporuje trávení

05.04.2017

  Rostlina, kterou jistě pozná naprosto každý – a to nejen díky, možná někdy až zbytečně démonizované...

Křen je přírodní antibiotikum

03.04.2017

Brukvovitá rostlina s velmi aromatickým kořenem, bez kterého si nedovedeme českou kuchyni představit....

Vanilka

03.04.2017

    Pravá vanilka je nesrovnatelně lepší oproti syntetickým výrobkům Vanilka jako rostlina patří k čeledi...

Divizna

03.04.2017

  Žlutá dvouletka, kterou většina z nás pozná už na první pohled. Divizna ale není jen estetickou...

Břečťan popínavý

03.04.2017

Ozdoba pergol a letních zahrad, popínavá rostlina, jejíž stonek může měřit i více než deset metrů....


MGQxMjk2N