Vlastnosti olivového oleje

22.05.2017

 

Olivový olej je přírodní látka, kterou lze použít pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zejména infarktu a mozkové mrtvice. Jako u všech rostlinných olejů, neobsahuje cholesterol a pomáhá snižovat hladinu v krvi. Olivový olej je velmi prospěšný pro trávicí systém, zlepšuje činnost žaludku, střeva, slinivky břišní a jater, podporuje hojení žaludečních a duodenálních vředů, má mírný projímavý účinek. Doporučuje se k léčbě hemoroidů a ti kdo trpí zácpou, by si měli vypít každé ráno na lačný žaludek jednu lžičku oleje.

 

Vlastnosti olivového oleje

 

Olivový olej má dobré anti-aging vlastnosti vzhledem k obsahu vitaminu E, antioxidant zabraňuje odumírání buněk, netvoří se tolik vrásky. Díky tomu si po dlouhou dobu zachováte mládí a pružnost pokožky. Pro tyto vlastnosti se doporučuje zejména dětem a starším osobám, stejně jako dámám, které touží si prodloužit mládí.

 

Olivový olej je užitečný při atopické terapii, je ideální pro suchou a citlivou pokožku, krásně ji změkčí a zvlhčí. Tento dá se říci přímo zázračný olej, obsahuje téměř všechny důležité vitamíny a minerály, které jsou dobře absorbovány v lidském těle. Na rozdíl od živočišných tuků, přináší značný prospěch našemu tělu - brání rozvoji aterosklerózy, onemocnění srdce a cév, podporuje odstranění cholesterolu, pomáhá při léčbě zažívacího ústrojí, posiluje kosti.

 

Olivový olej - nejčastěji používaný olej

 

Sytě zelený pochází z nezralých oliv, je typický svou výraznější a ostřejší chutí. Tmavší vzniká při lisování zralých plodů a má jemnější a lahodnější chuť. Olivový olej je lehce stravitelný a jak již bylo zmíněno, má příznivý vliv na trávení a metabolismus. Snižuje překyselení organismu, oceníte i jeho protizánětlivý účinek, je vhodný pro děti. Nejkvalitnější olivový olej pochází z jižní části Středozemního moře, tedy z Afriky a Blízkého Východu. Odtud velké evropské společnosti vozí olej, aby ho mohli smíchat s vlastním a prodávat vysoko nad cenou.

 

Autor: celostniporadna.cz

 

YTZkY