Blog » Hubnutí

Hubnutí

Zázvor a jeho využití

15.05.2017

  Oddenek asijského keře se širokými možnostmi využití   Koření zázvor je oddenek keře pocházejícího...

Hruška

10.05.2017

Hruška

    Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...

Co je vlastně koření

27.04.2017

    Koření je spojení směsí více komponentů z určitých částí aromatických rostlin. Bývá používáno v malém...

Aztécký cukr

10.04.2017

  Drobná bylinka, která je ideální pro redukční diety, neobsahuje prakticky žádnou využitelnou energii...

Kurkuma

31.03.2017

Kurkuma

    Známé koření, barvivo i léčivo   Kurkuma dlouhá, která je přezdívána také jako žlutý zázvor,...

Kopřiva, všelék, co najdeme skoro všude

28.03.2017

O kopřivovém čaji se asi nikdo z nás nevyjadřuje právě lichotivě, jeho chuť je totiž někdy hodně nevábná....

Zázvor jako lék na žaludeční nevolnost

21.03.2017

  Zabírá na všechny typy nevolností   Příčiny žaludečních nevolností mohou být různé. Někdy si za...

Fastfood Vám rozhodně neprospěje

17.03.2017

Škodlivost fast-foodu Máme je na každém rohu. Lákají nás dovnitř svými výraznými vývěskami, ale často...

Bylinky na odvodnění těla

17.03.2017

Otoky, které někdy docela bolí, příliš mnoho vody v organismu, větší únava, problémy s váhou, která...

Jak rozpustit tuk v krvi díky přírodě

16.03.2017

Boj s tukovými polštářky probíhá i uvnitř našeho těla. Nejde vždy jen o to zhubnout do plavek a mít...

Koření v jídle podpoří trávení

15.03.2017

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli má koření i jiný reálný vliv na jídlo, než jeho pouhé ochucení?...

Proč nejíst a nepít studené jídlo a pití

13.03.2017

Není asi nic lákavějšího než si v horkém letním dni dopřát sklenici dobře vychlazeného pití. Proti...

Správně připravená brokolice nedá šanci ani rakovině

10.03.2017

Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...

Kuskus se v našem jídelníčku objevuje často

07.03.2017

    Ještě před pár desítkami let patřil kuskus mezi exotické druhy potravin, které se na českých...

Bílý cukr to je 100 % chemie, 0 % živin

07.03.2017

Chuť na sladké je snad u všech lidí stejná. Málokdo si dokáže sem tam nějakou tu sladkost odpustit....

Zelený čaj není jen skvělou náhradou za kávu

07.03.2017

Zelený čaj pochází původem z Asie, podobně jako mnoho jiných čajů – mimo jiné i ten bílý. Jeho účinky...

Snadno dostupné bylinky pro zelené smoothie

06.03.2017

Bršlice kozí noha není jen obyčejný plevel Jedná se o vytrvalou bylinu, kterou mnozí znají jako plevel...

Kurkuma je balzám na každý zánět

06.03.2017

Kurkuma je balzám na každý zánět

  Nyní už klasika české kuchyně. Součást kari koření. Tisíce let používaná v oblasti dnešní Indie. Kurkuma...

Zdravé hubnutí a další účinky řeckého jogurtu

06.03.2017

  Věděli jste, jaký je rozdíl mezi běžným a takzvaným řeckým jogurtem? Tedy samozřejmě kromě ceny, která...

Datlový sirup nahradí nezdravý cukr

06.03.2017

Že používání běžného rafinovaného cukru není zrovna nejzdravější metodou slazení, není nic, co bychom...


NjdmN2Ri