Blog » Prevence

Prevence

Nebezpečný muškátový oříšek

24.05.2017

    Koření může být nebezpečné   Koření je běžnou součástí pokrmů, které každý den konzumujeme....

Vitamíny jsou nezbytné

23.05.2017

  Vitamíny jsou pro naše tělo nezbytné   Vitamíny jsou látky nezbytné pro zachování našeho zdraví...

Vlastnosti olivového oleje

22.05.2017

  Olivový olej je přírodní látka, kterou lze použít pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zejména...

Zázvor a jeho využití

15.05.2017

  Oddenek asijského keře se širokými možnostmi využití   Koření zázvor je oddenek keře pocházejícího...

Hruška

10.05.2017

Hruška

    Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...

Med je nenahraditelný přírodní produkt

27.04.2017

Med je produkt, který vylučují včely. Včely sbírají z květů zcukernatělou šťávu, která se nazývá...

Co je vlastně koření

27.04.2017

    Koření je spojení směsí více komponentů z určitých částí aromatických rostlin. Bývá používáno v malém...

Působení bylinek na duši

19.04.2017

    Působení na tělesnou oblast člověka nepřekvapí   Většinu lidí neudiví, že koření působí na...

Hlávkové zelí

18.04.2017

  Často opomíjená součást tradiční české kuchyně, která s sebou nese minimum kalorií a maximum zdraví....

Líska obecná

05.04.2017

  Keř, který možná také roste u vaší lesní cesty. Kromě toho, že nám každoročně zprostředkovává menší...

Celer

05.04.2017

Na první pohled naprosto fádní zelenina, o které ale můžeme jinak říci mnoho dobrého. Pro naše zdraví...

Křen je přírodní antibiotikum

03.04.2017

Brukvovitá rostlina s velmi aromatickým kořenem, bez kterého si nedovedeme českou kuchyni představit....

Kurkuma

31.03.2017

    Známé koření, barvivo i léčivo   Kurkuma dlouhá, která je přezdívána také jako žlutý zázvor,...

Kokosová voda

28.03.2017

  Kokosy nejsou hodnotné jenom pro svá vlákna, ale i pro vodu, kterou obsahují. Přestože je v našich...

Liči, ovoce plné zdraví

28.03.2017

  Z hlubin Asie se k nám dostalo netradiční ovoce zvané liči, které se začíná stále víc prosazovat...

Citronová tráva, co to vlastně je?

28.03.2017

Jednou z nejlepších bylin pro překonání mnohých neduhů je citronová tráva. Odborně se této rostlině...

Kopřiva, všelék, co najdeme skoro všude

28.03.2017

O kopřivovém čaji se asi nikdo z nás nevyjadřuje právě lichotivě, jeho chuť je totiž někdy hodně nevábná....

Lanýže

25.03.2017

Jedna z nejdražších potravin světa   Lanýž je houba, která má kulovitý tvar. Lanýže jsou využívány...

Kozí mléko

25.03.2017

  Kozí mléko je zajímavou alternativou k mléku kravskému. A zatímco jedni si ho nemohou vynachválit,...

Stravování podle jin a jang

25.03.2017

Tradiční čínská medicína zažívá v 21. století svojí velkou renesanci. Řídit se jejími principy je nyní...


NGNkZD