Blog » O potravinách

O potravinách

Vlastnosti olivového oleje

22.05.2017

  Olivový olej je přírodní látka, kterou lze použít pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zejména...

Hruška

10.05.2017

Hruška

    Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...

Med je nenahraditelný přírodní produkt

27.04.2017

Med je produkt, který vylučují včely. Včely sbírají z květů zcukernatělou šťávu, která se nazývá...

Hlávkové zelí

18.04.2017

  Často opomíjená součást tradiční české kuchyně, která s sebou nese minimum kalorií a maximum zdraví....

Líska obecná

05.04.2017

  Keř, který možná také roste u vaší lesní cesty. Kromě toho, že nám každoročně zprostředkovává menší...

Celer

05.04.2017

Na první pohled naprosto fádní zelenina, o které ale můžeme jinak říci mnoho dobrého. Pro naše zdraví...

Křen je přírodní antibiotikum

03.04.2017

Brukvovitá rostlina s velmi aromatickým kořenem, bez kterého si nedovedeme českou kuchyni představit....

Kokosová voda

28.03.2017

  Kokosy nejsou hodnotné jenom pro svá vlákna, ale i pro vodu, kterou obsahují. Přestože je v našich...

Liči, ovoce plné zdraví

28.03.2017

  Z hlubin Asie se k nám dostalo netradiční ovoce zvané liči, které se začíná stále víc prosazovat...

Lanýže

25.03.2017

Jedna z nejdražších potravin světa   Lanýž je houba, která má kulovitý tvar. Lanýže jsou využívány...

Kozí mléko

25.03.2017

  Kozí mléko je zajímavou alternativou k mléku kravskému. A zatímco jedni si ho nemohou vynachválit,...

Divoký pomeranč, netradiční doplněk naší kuchyně

22.03.2017

Co je to vlastně divoký pomeranč? A jak se odlišuje od pomeranče klasického, který znají mnozí od...

Škodlivost soli v jídle

17.03.2017

Češi prostě hodně solí – ale to platí samozřejmě i pro jiné národy. Nicméně, běžný Čech přijme za den...

Nevhodné kombinace potravin

17.03.2017

Některé věci k sobě zkrátka nejdou. A platí to samozřejmě i u potravin. Jistě, všichni víme, že když...

Škodlivost průmyslových mléčných výrobků

16.03.2017

Z každého rohu se na nás valí informace o tom, jak je mléko a mléčné výrobky obecně nepostradatelnou...

Sójové mléko, žádný zázrak pro zdraví

15.03.2017

Že je sója mimořádně zdravá? Ano i ne. Rozhodně je třeba brát v potaz i její negativa. Totiž, takové...

Správně připravená brokolice nedá šanci ani rakovině

10.03.2017

Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...

Červené víno, snad nejzdravější alkoholický nápoj

09.03.2017

Vinná réva je jednou z nejstarších zemědělských plodin, které se lidstvo naučilo pěstovat a kulturně...

Pohanka jako návrat k dávno známému

09.03.2017

V minulosti tvořila pohanka významnou část potravy našich předků. Postupně její význam upadal, a i...

Prospěšnost kefíru a fermentovaných potravin

09.03.2017

Kvašení neboli fermentace, je chemický proces, který zjednoduší látky obsažené v potravinách. Tím pádem...


OWZmZjFkM