Hruška
10.05.2017
Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...
Blog » O potravinách
22.05.2017
Olivový olej je přírodní látka, kterou lze použít pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zejména...
10.05.2017
Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...
27.04.2017
Med je produkt, který vylučují včely. Včely sbírají z květů zcukernatělou šťávu, která se nazývá...
18.04.2017
Často opomíjená součást tradiční české kuchyně, která s sebou nese minimum kalorií a maximum zdraví....
05.04.2017
Keř, který možná také roste u vaší lesní cesty. Kromě toho, že nám každoročně zprostředkovává menší...
05.04.2017
Na první pohled naprosto fádní zelenina, o které ale můžeme jinak říci mnoho dobrého. Pro naše zdraví...
03.04.2017
Brukvovitá rostlina s velmi aromatickým kořenem, bez kterého si nedovedeme českou kuchyni představit....
28.03.2017
Kokosy nejsou hodnotné jenom pro svá vlákna, ale i pro vodu, kterou obsahují. Přestože je v našich...
28.03.2017
Z hlubin Asie se k nám dostalo netradiční ovoce zvané liči, které se začíná stále víc prosazovat...
25.03.2017
Jedna z nejdražších potravin světa Lanýž je houba, která má kulovitý tvar. Lanýže jsou využívány...
25.03.2017
Kozí mléko je zajímavou alternativou k mléku kravskému. A zatímco jedni si ho nemohou vynachválit,...
22.03.2017
Co je to vlastně divoký pomeranč? A jak se odlišuje od pomeranče klasického, který znají mnozí od...
17.03.2017
Češi prostě hodně solí – ale to platí samozřejmě i pro jiné národy. Nicméně, běžný Čech přijme za den...
17.03.2017
Některé věci k sobě zkrátka nejdou. A platí to samozřejmě i u potravin. Jistě, všichni víme, že když...
16.03.2017
Z každého rohu se na nás valí informace o tom, jak je mléko a mléčné výrobky obecně nepostradatelnou...
15.03.2017
Že je sója mimořádně zdravá? Ano i ne. Rozhodně je třeba brát v potaz i její negativa. Totiž, takové...
10.03.2017
Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...
09.03.2017
Vinná réva je jednou z nejstarších zemědělských plodin, které se lidstvo naučilo pěstovat a kulturně...
09.03.2017
V minulosti tvořila pohanka významnou část potravy našich předků. Postupně její význam upadal, a i...
09.03.2017
Kvašení neboli fermentace, je chemický proces, který zjednoduší látky obsažené v potravinách. Tím pádem...
Eushops.cz
Jaurisova 515 Praha 4
140 00
info@eushops.cz