Blog » Imunita

Imunita

Vitamíny jsou nezbytné

23.05.2017

  Vitamíny jsou pro naše tělo nezbytné   Vitamíny jsou látky nezbytné pro zachování našeho zdraví...

Zázvor a jeho využití

15.05.2017

  Oddenek asijského keře se širokými možnostmi využití   Koření zázvor je oddenek keře pocházejícího...

Hruška

10.05.2017

Hruška

    Ovoce, které je v našich zeměpisných šířkách už uznávanou klasikou. Přidává se do mnoha pokrmů,...

Co je vlastně koření

27.04.2017

    Koření je spojení směsí více komponentů z určitých částí aromatických rostlin. Bývá používáno v malém...

Křen je přírodní antibiotikum

03.04.2017

Brukvovitá rostlina s velmi aromatickým kořenem, bez kterého si nedovedeme českou kuchyni představit....

Vanilka

03.04.2017

    Pravá vanilka je nesrovnatelně lepší oproti syntetickým výrobkům Vanilka jako rostlina patří k čeledi...

Kurkuma

31.03.2017

Kurkuma

    Známé koření, barvivo i léčivo   Kurkuma dlouhá, která je přezdívána také jako žlutý zázvor,...

Jerlín japonský

30.03.2017

Tradiční čínská medicína i jiné východní medicíny znají i byliny, které byly kdysi v Evropě naprosto...

Citronová tráva, co to vlastně je?

28.03.2017

Jednou z nejlepších bylin pro překonání mnohých neduhů je citronová tráva. Odborně se této rostlině...

Kopřiva, všelék, co najdeme skoro všude

28.03.2017

O kopřivovém čaji se asi nikdo z nás nevyjadřuje právě lichotivě, jeho chuť je totiž někdy hodně nevábná....

Lanýže

25.03.2017

Jedna z nejdražších potravin světa   Lanýž je houba, která má kulovitý tvar. Lanýže jsou využívány...

Zázvor jako lék na žaludeční nevolnost

21.03.2017

  Zabírá na všechny typy nevolností   Příčiny žaludečních nevolností mohou být různé. Někdy si za...

Bylinky na odvodnění těla

17.03.2017

Otoky, které někdy docela bolí, příliš mnoho vody v organismu, větší únava, problémy s váhou, která...

Superpotraviny zmírňující alergie

17.03.2017

Klasické onemocnění, které trápí velké procento naší populace. Nárůst počtu alergií způsobuje nejen...

Pozor na ftaláty

13.03.2017

Žijeme v době, kdy nás plasty obklopují. Jsou všude kolem nás, a nutno uznat, že v mnoha ohledech výrazně...

Správně připravená brokolice nedá šanci ani rakovině

10.03.2017

Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...

Škodlivost hliníku je známa již dlouho

09.03.2017

Hliník je kov, který se vyskytuje všude kolem nás. Kde ho ovšem zaručeně nenajdeme, je lidské tělo....

Prospěšnost kefíru a fermentovaných potravin

09.03.2017

Kvašení neboli fermentace, je chemický proces, který zjednoduší látky obsažené v potravinách. Tím pádem...

Výhody domácího masa a vajec

09.03.2017

V dnešní době jsou domácí potraviny obrovským trendem. Nejen, že pěstovat si sami něco doma je zajímavým...

Sladidlo aspartam může za mnohé zdravotní trable

08.03.2017

  O škodlivosti "éček", neboli umělých látek používaných v potravinářském průmyslu jako náhrada za přírodní...


ODM1NzJiYT