Blog » O potravinách

O potravinách

Mandle nejsou jen sváteční sladkostí

02.03.2017

Kdo by neměl rád mandle? Kromě toho, že jde o oblíbenou příchuť pro medovinu nebo klasiku na vánočním...

Kefír, zázračná varianta obyčejného mléka

02.03.2017

I tak zdánlivě obyčejná věc, jako je běžné mléko, může mít až zázračné účinky, je-li podáváno v té...

Třešně, velmi silný a dobře dostupný antioxidant

02.03.2017

Divili byste se, kolik skvělých účinků na vaše tělo může mít i něco tak obyčejného, jako jsou běžné...

Melasa, ryze přírodní sladidlo, které nekazí zuby

02.03.2017

Třtinový cukr kazí zuby a současně není vůbec zdravý. To asi ví většina z nás, ale existují snad zajímavé...

Čerstvá rajčata umí divy! Nevěříte?

02.03.2017

  Dostupnost rajčat je v posledních letech čím dál tím lepší, a není problém si na nich pochutnat...

Čočka umí víc, než si myslíte

01.03.2017

Čočka nemusí být jen ta neforemná hmota neurčité vůně, barvy a chuti, jak jí známe ze školních jídelen....

Mořské řasy jsou tou nejlepší zeleninou vůbec

01.03.2017

Ač by se to na první pohled vlastně vůbec nemuselo zdát, mořské řasy jsou opravdu zeleninou. Jen s...

Vlašský ořech je snadno dostupná superpotravina

01.03.2017

O pozitivních vlivech vlašských ořechů na naše tělo se mluví čím dál tím víc. Má velký vliv nejenom...

Paprika – co barva, to jiný efekt

01.03.2017

Paprika je zelenina, která byla do Evropy zatažena v období po objevení Ameriky, tedy zhruba v šestnáctém...

Avokádo, výživné ovoce plné zdraví

01.03.2017

Malý zelený plod s tvrdou peckou uvnitř se pomalu ale jistě dostává i na pulty našich obchodů. Avokádo...

Mango, dávka zdraví z teplých krajin

28.02.2017

    Exotické ovoce už není ani v našich podmínkách žádnou velkou zvláštností. Sehnat tedy například...

Losos, doslova srdeční záležitost

28.02.2017

  O vlivu ryb, zejména těch mořských, na naše zdraví, už bylo napsáno nespočet různých článků i odborných...

Ovesné vločky – alfa a omega zdravé svačiny

28.02.2017

  Ovesné vločky jsou velmi populární už řadu let. Představují ideální způsob, jak svému tělu dopřát...

Arašídové máslo je výborný pomocník

28.02.2017

Možná byste to ani sami netipovali, ale arašídové máslo je poměrně zdravou potravinou, kterou byste...

Fazole, surovina k multifunkčnímu využití

28.02.2017

Napadlo by vás někdy, jak širokou škálu využití může mít něco, tak obyčejného, jako je například fazole?...

Železo – jeho nedostatek a zdroje v běžných potravinách

27.02.2017

  Pro naše tělo nezbytné   Železo je součástí hemoglobinu a pro lidský organismus tak má velkou...

Olivový olej milovali už v dobách antiky

27.02.2017

Klasika středomořské kuchyně, nad kterou slunce nikdy nezapadá. Ano, olivový olej je sice prakticky...

Vejce – proklínaná i zbožňovaná pochoutka

27.02.2017

Obrovský zdravotní přínos, což platí zejména o žloutku. Relativně vysoký obsah cholesterolu, kvůli...

Brusinky nejsou jen vzpruhou pro močové cesty

27.02.2017

Už dlouhá léta se všeobecně ví, že brusinky a močové cesty si dobře rozumějí. Samozřejmě to platí,...

Potraviny pro náš mozek

27.02.2017

  Strava pro správný úsudek   Existují potraviny, které dovedou udržet náš mozek ve výborné kondici....


ZTkzNT