Kefír, zázračná varianta obyčejného mléka

02.03.2017

I tak zdánlivě obyčejná věc, jako je běžné mléko, může mít až zázračné účinky, je-li podáváno v té správné formě. Kefír je jednou z nejúčinnějších forem mléka. V této podobě můžeme mléko dokonce nazývat superpotravinou.

Co to je a jak se připravuje?

Kefír by se dal definovat jako kvašený mléčný nápoj. Vzniká tak, že se do mléka přidají takzvaná kefírová zrna, která v sobě kombinují správný poměr kvasinek a bakterií. Tyto látky se v mléku velmi rychle rozšíří a tím posléze vzniká kefír. Jedná se o tradiční nápoj z oblasti Kavkazu a Tibetu, který se ale velmi rychle rozšířil i do našich zeměpisných šířek. Nabízí také velmi pestrou paletu blahodárných účinků.

Prevence proti rakovině?

Je prokázáno, že látky obsažené v kefíru dokážou efektivně předcházet některým typům rakoviny. A například u rakoviny prsu dokážou zastavit růst již objevivšího se nádoru. Stačí pravidelná konzumace kefíru a vaše tělo také dozná výrazného očištění, protože látky v něm obsažené jsou velmi silným antioxidantem. Takže buď, jak buď, popíjet ho rozhodně není vůbec od věci, minimálně jako chutná prevence proti různým chorobám.

Vhodná podpora nejen antibiotik

Díky živým kulturám, které obsahuje, je kefír vhodný pro boj s nepřátelskými bakteriemi ve vašem těle. Působí tedy podobně, jako klasická antibiotika. Navíc je prokázáno, že v některých případech může antibiotika také vhodně doplňovat. Ovšem samovolně si tuto léčbu raději neordinujte a poraďte se předem se svým ošetřujícím lékařem, který vám sám řekne, zda je to ve vašem případě vhodné.

Příznivý vliv na kosti a klouby

Látky obsažené v kefíru posilují vaše kosti a pomohou bojovat i proti zákeřné osteoporóze, tedy chudnutí kostí. Díky probiotikům, které se v kefíru nachází, dokáže vaše tělo mnohem lépe zpracovat potřebné živiny. Díky tomu si vaše tělo mnohem lépe poradí s vápníkem i dalšími stavebními prvky pro vaše kosti a sníží se riziko vzniku osteoporózy i dalších chorob.

Autor: celostniporadna.cz

 

ZjM1M2M