Blog

Kašel přichází hlavně v chladných měsících

09.03.2017

Suchý a dráždivý, ale také vlhký. Kašel může mít vícero podob, každopádně však jde o zdravotní problém,...

Červené víno, snad nejzdravější alkoholický nápoj

09.03.2017

Vinná réva je jednou z nejstarších zemědělských plodin, které se lidstvo naučilo pěstovat a kulturně...

Škodlivost hliníku je známa již dlouho

09.03.2017

Hliník je kov, který se vyskytuje všude kolem nás. Kde ho ovšem zaručeně nenajdeme, je lidské tělo....

Pohanka jako návrat k dávno známému

09.03.2017

V minulosti tvořila pohanka významnou část potravy našich předků. Postupně její význam upadal, a i...

Aviváž zdraví neprospívá

09.03.2017

Také se těšíte, až vytáhnete z pračky čerstvě vyprané prádlo, které bude vonět příjemnou květinovou...

Prospěšnost kefíru a fermentovaných potravin

09.03.2017

Kvašení neboli fermentace, je chemický proces, který zjednoduší látky obsažené v potravinách. Tím pádem...

Nedostatek spánku poškozuje zdraví

09.03.2017

Spánek je velmi důležitý, protože je to jediný stav, ve kterém si tělo může plně odpočinout a regenerovat....

Výhody domácího masa a vajec

09.03.2017

V dnešní době jsou domácí potraviny obrovským trendem. Nejen, že pěstovat si sami něco doma je zajímavým...

Potraviny proti zánětu

09.03.2017

V minulosti lidé neznali takové možnosti léčby, jaké máme dnes. Po tisíce let vlastně ani žádné medikamenty...

Sladidlo aspartam může za mnohé zdravotní trable

08.03.2017

  O škodlivosti "éček", neboli umělých látek používaných v potravinářském průmyslu jako náhrada za přírodní...

Jablka nezasytí, ale zahrnou vitamíny

08.03.2017

Jablka patří k jednomu z nejrozšířenějších druhů ovoce u nás. A také se řadí mezi ty vůbec nejoblíbenější....

Dýně a dýňová semínka pomohou při všech nemocech

08.03.2017

Mnozí z nás znají dýni hlavně z amerických filmů, kde se tato zelenina objevuje vyřezaná při slavení...

Kuskus se v našem jídelníčku objevuje často

07.03.2017

    Ještě před pár desítkami let patřil kuskus mezi exotické druhy potravin, které se na českých...

Bílý cukr to je 100 % chemie, 0 % živin

07.03.2017

Chuť na sladké je snad u všech lidí stejná. Málokdo si dokáže sem tam nějakou tu sladkost odpustit....

Pomeranč není jen o vitaminu C

07.03.2017

Pomeranče jsou opravdu zdravé. Tento fakt nemůže nikdo a nikdy zpochybnit. Všichni o tom víme, ale...

Kapusta, klasika české kuchyně

07.03.2017

Nechutná vám kapusta? V tom případě pro vás máme dvě zásadní informace. Nejste ničím výjimeční, protože...

Lněné semínko je skvělá superpotravina

07.03.2017

Současné trendy hovoří jasně: zdravá výživa je klíčová pro kvalitní životní styl. V regálech supermarketů...

Pozor na škodlivost čistících prostředků

07.03.2017

V honbě za dokonale čistou domácností se naše moderní obydlí často stávají skladištěm všech možných...

Zahrádkaření prospěje každému

07.03.2017

  Zahrádkaření patří mezi oblíbená česká hobby. Ať už bydlíte ve vlastním domě a máte zahradu denně...

Lilek, odstrkovaná potravina plná zdraví

07.03.2017

Lilek je potravinou, která se už v minulosti hodně přehlížela. Teprve staří Řekové přišli na to, že...


NzIzY