Blog » Potraviny

Potraviny

Pozor na ftaláty

13.03.2017

Žijeme v době, kdy nás plasty obklopují. Jsou všude kolem nás, a nutno uznat, že v mnoha ohledech výrazně...

Proč nejíst a nepít studené jídlo a pití

13.03.2017

Není asi nic lákavějšího než si v horkém letním dni dopřát sklenici dobře vychlazeného pití. Proti...

Lepší je jíst málo a ve vhodnou dobu

13.03.2017

  Nepochybně je velmi důležité to, co jíte. Neodmyslitelně k tomu ale patří i to, jak to jíte. I kdybyste...

Správně připravená brokolice nedá šanci ani rakovině

10.03.2017

Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...

Červené víno, snad nejzdravější alkoholický nápoj

09.03.2017

Vinná réva je jednou z nejstarších zemědělských plodin, které se lidstvo naučilo pěstovat a kulturně...

Pohanka jako návrat k dávno známému

09.03.2017

V minulosti tvořila pohanka významnou část potravy našich předků. Postupně její význam upadal, a i...

Prospěšnost kefíru a fermentovaných potravin

09.03.2017

Kvašení neboli fermentace, je chemický proces, který zjednoduší látky obsažené v potravinách. Tím pádem...

Výhody domácího masa a vajec

09.03.2017

V dnešní době jsou domácí potraviny obrovským trendem. Nejen, že pěstovat si sami něco doma je zajímavým...

Potraviny proti zánětu

09.03.2017

V minulosti lidé neznali takové možnosti léčby, jaké máme dnes. Po tisíce let vlastně ani žádné medikamenty...

Sladidlo aspartam může za mnohé zdravotní trable

08.03.2017

  O škodlivosti "éček", neboli umělých látek používaných v potravinářském průmyslu jako náhrada za přírodní...

Jablka nezasytí, ale zahrnou vitamíny

08.03.2017

Jablka patří k jednomu z nejrozšířenějších druhů ovoce u nás. A také se řadí mezi ty vůbec nejoblíbenější....

Dýně a dýňová semínka pomohou při všech nemocech

08.03.2017

Mnozí z nás znají dýni hlavně z amerických filmů, kde se tato zelenina objevuje vyřezaná při slavení...

Kuskus se v našem jídelníčku objevuje často

07.03.2017

    Ještě před pár desítkami let patřil kuskus mezi exotické druhy potravin, které se na českých...

Bílý cukr to je 100 % chemie, 0 % živin

07.03.2017

Chuť na sladké je snad u všech lidí stejná. Málokdo si dokáže sem tam nějakou tu sladkost odpustit....

Pomeranč není jen o vitaminu C

07.03.2017

Pomeranče jsou opravdu zdravé. Tento fakt nemůže nikdo a nikdy zpochybnit. Všichni o tom víme, ale...

Kapusta, klasika české kuchyně

07.03.2017

Nechutná vám kapusta? V tom případě pro vás máme dvě zásadní informace. Nejste ničím výjimeční, protože...

Lněné semínko je skvělá superpotravina

07.03.2017

Současné trendy hovoří jasně: zdravá výživa je klíčová pro kvalitní životní styl. V regálech supermarketů...

Lilek, odstrkovaná potravina plná zdraví

07.03.2017

Lilek je potravinou, která se už v minulosti hodně přehlížela. Teprve staří Řekové přišli na to, že...

Zázračnou sílu nečekejte, špenát ale nepřehlížejte

07.03.2017

Pověsti o tom, že špenát je přírodní zásobárnou síly, jsou dnes už pomalu legendou. A také už dávno...

Proč nepít kolu a slazené nápoje

07.03.2017

Byly časy, kdy se lahev nebo dokonce plechovka Coca Coly v našich končinách vyvažovala zlatem, a její...


NzcxMjIxN