Blog » O potravinách

O potravinách

Alternativy kravského mléka

27.02.2017

  Nejen pro alergiky   Alternativy kravského mléka zkoušejí nejen lidé alergičtí na laktózu, ale...

Hlívá ústřičná – recept na zdraví a imunitu

24.02.2017

Jedná se o dřevokaznou houbu   Hlíva ústřičná parazituje především na listnatých dřevinách. Roste...

Quinoa – vzácný poklad nejen Inků

23.02.2017

Quinoa neboli merlík čilský   Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou stravu, záleží jim na tom,...

Výjimečná chia semínka

23.02.2017

  Už Aztékové znali tajemství zdraví a síly   Chia semínka jsou jednou z těch potravin, kterým se...

Kuskus k rychlému obědu i snídani

20.02.2017

  Nezvyklý druh těstovin Kuskus patří mezi těstoviny, i když to tak na první pohled nemusí vypadat....

Léčivé účinky ovoce

16.02.2017

  Čerstvost a pestrost nade vše Je všeobecně známo, že bychom měli konzumovat dostatek ovoce, protože...

Přírodní zdroje vitamínu C

16.02.2017

  Vitamín C je nepostradatelný   Vitamín C, neboli kyselina askorbová, je silný antioxidant. Ochrání...

Jak se zbavit závislosti na sladkém

16.02.2017

    Důvod vzniku závislosti na cuku   Jakmile si dáme kousek něčeho sladkého, třeba pár čtverečků...

Zázrak jménem ovesné vločky

16.02.2017

  Ovesné vločky jsou neobyčejné   Prospěšný význam ovsa znali již staří Římané. Pro germánské bojovníky...

Češi přehnaně solí, je třeba s tím přestat

09.02.2017

  Velké množství soli, které přijímáme každý den, je pro naše tělo přímo kritické. Škodlivost nadměrného...

Nadbytek vepřového masa ve stravě není v pořádku

09.02.2017

  Škodlivost vepřového masa, právě to by mělo být v českém jídelníčku jedno z těch nejhlavnějších témat....

Bílý cukr proslul jako tichý zabiják

09.02.2017

    Škodlivost bílého cukru je tématem, které je v široké společnosti hodně opomíjené. Přitom je důležité...

Proč bychom měli upřednostňovat potraviny ve svém přirozeném stavu

08.02.2017

Zkuste se trochu zamyslet nad tím, co vlastně jíte. V současné době máme všeho dostatek. Ovšem kolik...

Proč je zinek v naší potravě tolik důležitý?

07.02.2017

  Zinek - běžný doplněk stravy i součást každodenních potravin. Proč je v naší potravě tolik důležitý?...

Mléčné výrobky dalším strašákem ve světě potravin

02.02.2017

  Stejně jako konzumaci potravin obsahujících lepek se poslední dobou dostává velké pozornosti...

Jídelníček u sacharidové diety

02.02.2017

    Takzvaná sacharidová dieta je poměrně rozšířenou záležitostí, kterou s oblibou zkouší stále více...

Dělená strava

01.02.2017

    Chcete doopravdy zhubnout? Skutečně efektivně? tak, aby se přebytečná kila nevrátila v podobě...

Stravou můžete ovlivnit také kvalitu mateřského mléka

31.01.2017

Kvalita mateřského mléka je do jisté míry ovlivněna také tím, co jíme, jaké léky konzumujeme, co pijeme....

Maso jezte s rozumem

30.01.2017

V dnešní době je maso naprosto běžnou a dostupnou součástí většiny pokrmů. Jíme ho několikrát týdně nebo...

Tuřín, jak prospívá našemu zdraví?

23.01.2017

Když se řekne tuřín, co si vybavíte? Trochu připomíná brambory, ale obsahuje mnohem více vody a má nižší...


OTVkMTI3M