Blog » Prevence

Prevence

Nevhodné kombinace potravin

17.03.2017

Některé věci k sobě zkrátka nejdou. A platí to samozřejmě i u potravin. Jistě, všichni víme, že když...

Škodlivost průmyslových mléčných výrobků

16.03.2017

Z každého rohu se na nás valí informace o tom, jak je mléko a mléčné výrobky obecně nepostradatelnou...

Co jsou to parabeny

15.03.2017

Parabeny jsou termín, který zná jistě každý z nás. Často se o nich hovoří v souvislosti s kosmetikou,...

Koření v jídle podpoří trávení

15.03.2017

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli má koření i jiný reálný vliv na jídlo, než jeho pouhé ochucení?...

Sójové mléko, žádný zázrak pro zdraví

15.03.2017

Že je sója mimořádně zdravá? Ano i ne. Rozhodně je třeba brát v potaz i její negativa. Totiž, takové...

Jedy v nábytku mohou hodně škodit

15.03.2017

Každý den jsme doslova obklopeni jedy, bohužel s tím často nelze nic zásadního dělat. Kromě parabenů...

Badyán povzbudí a zbaví strachu

15.03.2017

  Málo rozšířené koření z Číny   Badyán pochází z Číny a v podstatě se mu nikdy nepodařilo rozšířit...

Pozor na ftaláty

13.03.2017

Žijeme v době, kdy nás plasty obklopují. Jsou všude kolem nás, a nutno uznat, že v mnoha ohledech výrazně...

Proč nejíst a nepít studené jídlo a pití

13.03.2017

Není asi nic lákavějšího než si v horkém letním dni dopřát sklenici dobře vychlazeného pití. Proti...

Lepší je jíst málo a ve vhodnou dobu

13.03.2017

  Nepochybně je velmi důležité to, co jíte. Neodmyslitelně k tomu ale patří i to, jak to jíte. I kdybyste...

Divoké byliny se těší velké oblibě

10.03.2017

  Zůstávaly bez povšimnutí   Dříve rostly tyto jedlé divoké rostliny podél cest a my o ně nejevili...

Správně připravená brokolice nedá šanci ani rakovině

10.03.2017

Brokolice je svým tvarem i chutí zkrátka nezaměnitelná. Pokud se navíc opravdu dobře připraví, tak...

Pohanka jako návrat k dávno známému

09.03.2017

V minulosti tvořila pohanka významnou část potravy našich předků. Postupně její význam upadal, a i...

Aviváž zdraví neprospívá

09.03.2017

Také se těšíte, až vytáhnete z pračky čerstvě vyprané prádlo, které bude vonět příjemnou květinovou...

Nedostatek spánku poškozuje zdraví

09.03.2017

Spánek je velmi důležitý, protože je to jediný stav, ve kterém si tělo může plně odpočinout a regenerovat....

Výhody domácího masa a vajec

09.03.2017

V dnešní době jsou domácí potraviny obrovským trendem. Nejen, že pěstovat si sami něco doma je zajímavým...

Potraviny proti zánětu

09.03.2017

V minulosti lidé neznali takové možnosti léčby, jaké máme dnes. Po tisíce let vlastně ani žádné medikamenty...

Sladidlo aspartam může za mnohé zdravotní trable

08.03.2017

  O škodlivosti "éček", neboli umělých látek používaných v potravinářském průmyslu jako náhrada za přírodní...

Jablka nezasytí, ale zahrnou vitamíny

08.03.2017

Jablka patří k jednomu z nejrozšířenějších druhů ovoce u nás. A také se řadí mezi ty vůbec nejoblíbenější....

Kuskus se v našem jídelníčku objevuje často

07.03.2017

    Ještě před pár desítkami let patřil kuskus mezi exotické druhy potravin, které se na českých...


MDg2YjNhYj