Blog » Potraviny

Potraviny

Banán skvěle pročistí tělo

07.03.2017

Banány jsou k sehnání na každém rohu a patří mezi velmi oblíbené ovoce. Může za to nejenom jejich nasládlá...

Bílé víno je velmi zdravá záležitost

07.03.2017

Ten spor dělí milovníky hroznového moku již odnepaměti. Je zdravější bílé, nebo červené víno? Zastánci...

Škodlivost plastových obalů je prokázána

07.03.2017

  Klasické PET lahve vyřešily mnoho problémů. Staly se standardem pro lehkou, snadno přenosnou lahev,...

Je smažení škodlivé?

06.03.2017

V našem prostředí patří smažení k těm vůbec nejoblíbenějším způsobům úpravy jídla. A to nejenom při...

Proč nejíst vepřové a hovězí maso

06.03.2017

Vepřové a hovězí maso tvoří podstatnou část jídelníčku většiny Čechů. Oba druhy masa, které souhrnně...

Datlový sirup nahradí nezdravý cukr

06.03.2017

Že používání běžného rafinovaného cukru není zrovna nejzdravější metodou slazení, není nic, co bychom...

Červená řepa, léčivá potravina číslo jedna

06.03.2017

Někomu možná příliš nechutná, mnohým zase přijde moc fádní. Přesto – dát si ji na talíř jako oblohu...

Čekanka je skutečným elixírem zdraví

02.03.2017

Instantní zdraví, které znali důvěrně již naši předkové. Bleděmodrá rostlinka, díky níž si můžete pročistit...

Mandle nejsou jen sváteční sladkostí

02.03.2017

Kdo by neměl rád mandle? Kromě toho, že jde o oblíbenou příchuť pro medovinu nebo klasiku na vánočním...

Kefír, zázračná varianta obyčejného mléka

02.03.2017

I tak zdánlivě obyčejná věc, jako je běžné mléko, může mít až zázračné účinky, je-li podáváno v té...

Třešně, velmi silný a dobře dostupný antioxidant

02.03.2017

Divili byste se, kolik skvělých účinků na vaše tělo může mít i něco tak obyčejného, jako jsou běžné...

Melasa, ryze přírodní sladidlo, které nekazí zuby

02.03.2017

Třtinový cukr kazí zuby a současně není vůbec zdravý. To asi ví většina z nás, ale existují snad zajímavé...

Čerstvá rajčata umí divy! Nevěříte?

02.03.2017

  Dostupnost rajčat je v posledních letech čím dál tím lepší, a není problém si na nich pochutnat...

Čočka umí víc, než si myslíte

01.03.2017

Čočka nemusí být jen ta neforemná hmota neurčité vůně, barvy a chuti, jak jí známe ze školních jídelen....

Vlašský ořech je snadno dostupná superpotravina

01.03.2017

O pozitivních vlivech vlašských ořechů na naše tělo se mluví čím dál tím víc. Má velký vliv nejenom...

Paprika – co barva, to jiný efekt

01.03.2017

Paprika je zelenina, která byla do Evropy zatažena v období po objevení Ameriky, tedy zhruba v šestnáctém...

Avokádo, výživné ovoce plné zdraví

01.03.2017

Malý zelený plod s tvrdou peckou uvnitř se pomalu ale jistě dostává i na pulty našich obchodů. Avokádo...

Mango, dávka zdraví z teplých krajin

28.02.2017

    Exotické ovoce už není ani v našich podmínkách žádnou velkou zvláštností. Sehnat tedy například...

Losos, doslova srdeční záležitost

28.02.2017

  O vlivu ryb, zejména těch mořských, na naše zdraví, už bylo napsáno nespočet různých článků i odborných...

Ovesné vločky – alfa a omega zdravé svačiny

28.02.2017

  Ovesné vločky jsou velmi populární už řadu let. Představují ideální způsob, jak svému tělu dopřát...


YzA4YjYy