Čerstvost a pestrost nade vše
Je všeobecně známo, že bychom měli konzumovat dostatek ovoce, protože je v něm obsaženo nepřeberné množství vitamínů. Dané druhy ovoce bychom měli jíst především v sezóně, aby ovoce nebylo dlouho skladováno či pěstováno ve sklenících, což má negativní vliv na obsah vitamínů a minerálních látek. Nabídka ovoce je opravdu velmi široká, pro náš organismus je dobré stravovat se pestře a občas si dopřát i méně známé druhy.
Ovocem proti depresím a vysokému cholesterolu
Banán obsahuje tryptofan, což je výborné antidepresivum, takže jeho konzumace přispívá k dobré náladě. Banány mají také vysoký obsah draslíku a magnézia. Pokud si dáte banán před spaním, pomůže vám usnout. Hrušky zase obsahují vápník a fosfor. Mají antibakteriální a močopudné účinky, posilují imunitu. V léčitelství se používají při obezitě, průjmech, močových kamenech i kašli. Z jablek získáme velké množství draslíku a vlákniny. Používají se k detoxikaci organismu, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi, jsou účinná při bolestech hlavy.
Posiluje imunitu a celkovou vitalitu
Broskve posilují obranyschopnost a mají uklidňující účinky. Používají se při zácpě, posilují srdce a jsou účinné při kašli i hubnutí. Meruňky podporují růst buněk, krvetvorbu a celkovou vitalitu organismu. Připívají ke kvalitě pokožky, vlasů a nehtů. Jsou účinné při únavě a uvolňují napětí.
Ovoce pomůže zhubnout, zlepšit trávení i zbystřit mysl
Ananas má protizánětlivé účinky a přispívá k dobrému trávení. Zabraňuje tvorbě tukových tkání a zmírňuje otoky. Vyznačuje se vysokým obsahem vitamínu B12. Grapefruit obsahuje vitamín C, růžový ho má více než bílý. Chrání nás před infekcemi, posiluje naši imunitu. Hrozny obsahují kyselinu listovou a draslík. Pomáhají při odstraňování odpadních látek z těla a přispívají k jasnému myšlení.
Autor: celostniporadna.cz